“Help, mijn kind is verslaafd!”

Alcohol, cannabis, gamen, xtc: het lijkt wel alsof kinderen veel makkelijker dan vroeger in contact komen met verslavende middelen. Vooral op het voortgezet onderwijs neemt het gebruik van verslavende middelen sterk toe. Voor een deel is dit experimenteren een ‘normaal’ onderdeel van het volwassen worden, maar soms loopt het uit de hand. Problemen met school of werk en ruzie met ouders zijn dan vaak het gevolg.

Wat kunt u zelf doen?

Als uw kind nog niet verslaafd is of helemaal nog niet gebruikt, kunt u als ouder zelf nog veel doen. Door duidelijke regels te stellen, kunt u roken, drinken en blowen bij uw kinderen voorkomen of uitstellen. Praat dus met uw kinderen over alcohol en drugs, het liefst al voor ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Stel duidelijke regels en help uw kind om nee te zeggen. Weet u niet goed hoe u het gebruik van uw kind bespreekbaar moet maken? U kunt altijd contact met ons opnemen via het formulier rechts.

Is mijn kind verslaafd?

Lopen de problemen door alcohol, cannabis of gamen al uit de hand? Maakt u zich zorgen of uw kind verslaafd is? Verslaving is geen kwestie van ‘ja’ of ‘nee’, maar van een schaal. Uw kind kan inderdaad afhankelijk of verslaafd worden aan alcohol, drugs of gamen. Maar omdat een kind nog jong is, zijn de slechte gewoontes nog niet diep geworteld in de hersenen. Een eventuele verslaving heeft nog weinig sporen achtergelaten. Na behandeling kan de toekomst van uw kind er dan ook weer heel goed uit zien.

Preventie, poliklinische hulp of opname

Bij Kentra24, ons speciale aanbod voor jongeren van 12 tot 24 jaar, behandelen we alle problemen met afhankelijkheid en verslaving bij jongeren. Als er nog geen echte problemen zijn, bieden we preventie, is er sprake van serieuze problemen en is uw kind echt verslaafd, dan is intensieve hulp mogelijk, ambulant maar ook via een opname. We pakken dan niet alleen de verslaving van uw kind aan, maar ook de andere problemen, waarbij we ook nadrukkelijk kijken naar het traject na de behandeling (wonen, werken, opleiding, enzovoorts). Kentra24 is gevestigd in Brabant. Bekijk hier al onze locaties.

Meer weten of een afspraak maken?

Stel uw vraag via het formulier rechts of neem direct contact met ons op.